02187700440
dabirkhaneh@sahandrubber.com
Header_logo1

پرکننده ها

پرکننده ها

دسته بندی کلی :

۱ .      پرکننده های سیاه

  1. پرکننده های غیر سیاه

پرکننده های سیاه : Carbon Black

۱-۱-        دوده های کوره ای Furnace Blacks

۱-۲-        دوده های حرارتی Thermal Blacks

۱-۳-        دوده های کانالی Channel Blacks

سایر دوده ها : شامل دود های استیلنی و دوده های شعله ای

پرکننده های غیر سیاه : غیر سیاه فعال ، غیر سیاه غیر فعال

۲-۱- غیر سیاه فعال

۱-۱- این دوده ها از منبع روغن های آروماتیک مایع تغذیه می شوند که از جدا سازی نفت خام ، تقطیر قطران ذغال یا هیدروکربورهای اتیلنی شکسته بدست می آیند.

طبقه بندی دوده ها مطابق عدد جذب یدی و بر اساس ساختمان آنها صورت می گیرد .

دوده ها ساختمان آنها صورت می گیرد .

دوده ها با عدد یدی بیشتر همیشه با فرآیند تقویت کنندگی بیشتری همراه می باشند.

بالا بودن ساختمان دوده به معنی پخش خوب در فرآیند اختلاط ، ایجاد گرانروی بالاتر در آمیزه ، تورم قالبی کمتر با سطح اکسترود شده صاف تر و سختی بالاتر و مقاومت فرسایشی بالاتر است .

دوده با ساختمان پایین حرارت زایی دینامیکی کمتر ، استحکام کششی و پارگی بالا ، مقاومت خوب در برابر رشد ترک حاصل از خمش و مقادیر تنش کم به آمیزه می دهد.

بطور کلی بر اساس استاندارد ASTM  نامگذاری دوده بر این اساس می باشد : استفاده از یک حرف در کنار سه عدد که عبارتند از : S-F-N

N به معنای Normal  و معرف عدم تأثیر گذاری دوده در روند سرعت پخت آمیزه

F به معنای Fast  و معرف افزایش سرعت پخت

S به معنای Slow و معرف کاهنده سرعت پخت می باشد .

اعداد سه گانه که پس از یکی از حروف یاد شده قید می گردند به ترتیب معرف قطر ذرات دوده که در محدوده ۰ تا ۹ متغییر است – ساختمان دوده – که بر اساس تفاضل با عدد اول ، گویای ساختمان بالا ، ساختمان متوسط و ساختمان پایین می باشد و …… کارخانه ای ….. . در ادامه به معرفی پاره ای از دوده های پرکاربرد در صنعت با دو نوع نامگذاری اشاره می شود :

N-110→ SAF

N-220→ISAF

N-330→HAF

N-550→FEF

N-660→GPF

۱-۲- این دوده از گاز طبیعی در محفظه پیش حرارت داده شده ی بدون هوا تولید می شوند . این داده ها غیر فعال هستند و استحکام کششی آمیزه و لکانیز شده را خیلی کم بهبود می بخشند ، اما سختی متوسط در حجم های مصرف بالا و نیز خواص دینامیکی و فرآیند پذیری خوبی ایجاد می کنند .

۱-۳-       دوده های کانالی از راه احتراق جزئی هیدروکربن های گازی عمدتاً گاز طبیعی درمیان هزاران شعله ، انفرادی سوزاننده ، تولید می شوند. دوده های بدست آمده روی حلقه های سرد  فولاد تشکیل شده و سپس تراشیده و جمع آوری می شود. محدوده PH  این دوده ها در حدود ۱۰- ۶٫۵ قرار دارند . بنابراین دوده های کانالی کما بیش باعث تأخیر پخت می شوند .

پرکننده غیر سیاه :

۲-۱- غیر سیاه فعال : پرکننده های روشن با فعالیت بالا به طور شیمیایی سیلیکا ( اسیدهای سلیسیک ) هستند که مهمترین آنها در صنعت لاستیک از راه فرآیند رسوبی ساخته مس شود . همانطور که در مورد دوده ها گفته شد اندازه ی تکی ذره ها و مساحت سطح آنها اهمیت بالایی دارد چرا که هر چه اندازه ی سطح ذره کوچکتر باشد سطح ذره بیشتر می باشد این دسته از پرکننده ها می شود تا اینکه این سطح کاملاً اشباع شود.

از آنجایی که طی فرآیند تولید این پرکننده ها ، همواره مقدار مشخصی آب وجود دارد بر روی فرآیند پذیری و خواص ولکانیزاسیون تأثیر گذار است بطوری که با افزایش درصد آب موجود زمان پخش این فیلتر ها در داخل الاستومرها گاهی اوقات طولانی می شود .

از این دسته فیلر های فعال غیر سیاه می توان به گرید های ۳ VN و ولکاسیل ث اشاره نمود .

۲-۲- فیلرهای غیر سیاه فیر فعال :

در زمره ی پرکننده های رنگ روشن غیر فعال کربنات کلسیم و کائولن قرار دارند که در مقادیر زیاد ، برای ارزان نمودن آمیزه هایی با رنگ روشن و همین طور در آمیزه های حاوی دوده استفاده می شوند

در ادامه به ذکر چند نمونه از این خانواده اشاره می نماییم :

  1. کربنات کلسیم
  2. کائولن
  3. تالک
  4. اکسید روی
  5. میکا
  6. هیدروکسید آلومینیوم

 

اشتراک گذاری

نوشته های بیشتر>>