02187700440
dabirkhaneh@sahandrubber.com
Header_logo1

تسمه‏ نقاله ‏های «سهند» در رقابت با ترکیه و چین

زهرا مجتهد : شرکت صنایع لاستیکی سهند پس از گذشت سه سال توانست رقبای ترکیه‌ای و چینی خود را به لحاظ رعایت استانداردهای کیفی پشت سر بگذارد. مدیر بازرگانی شرکت صنایع لاستیکی سهند با اشاره به مطلب فوق گفت: سال ۹۶ کل تناژ تولیدی سهند معادل ۱۱۰۰ تن و فروش ریالی این شرکت ۲۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بود. با روی کار آمدن تیم جدید در شرکت و اصلاح ساختاری از یکسو و همچنین فرصت به وجود آمده در زمان تحریم از سوی دیگر، سهند روند رو به رشدی پیدا کرد.

تسمه‏ نقاله‏های «سهند» در رقابت با ترکیه و چین

وی افزود: فروش سهند با توجه به فرصت به وجود آمده در سال ۹۹، رشد ۱۰ برابری ریالی و ۳ برابری تناژی را به نسبت سال ۹۶ تجربه می‌کند؛ به‌طوری‌که رقم فروش در ۹ ماهه امسال معادل ۲ هزار و ۵۸۱ تن و در ۹ ماهه سال قبل معادل ۲هزار و ۱۰۵ تن اتفاق افتاد. یعقوبی با اشاره به این مطلب که سهند در ۹ ماهه سال قبل ازنظر ریالی ۱۰۳ میلیارد تومان فروش داشت، تصریح کرد: امسال ۱۴۴ میلیارد تومان یعنی ۴۰ درصد بیشتر از سال قبل فروش داشتیم. وی همچنین یادآور شد: تولید سهند در ۹ ماهه امسال در مقایسه با ۹ ماهه سال قبل با ۲۰ درصد رشد همراه است. وی بر این باور است که رشد درآمدی شرکت صنایع لاستیکی سهند بر رشد کیفی محصولات سهند دلالت دارد. یعقوبی در ادامه اظهار کرد: تعداد شرکت‌هایی که با آنها در حال تعامل هستیم زیاد نیستند اما پراکندگی بسیاری در سطح کشور دارند. وی اضافه کرد: در بحث کیفی می‌توان به این مورد که در سه سال گذشته کل مجموع برگشتی کالا و شکایت مشتریان زیر یک درصد بوده است اشاره کرد. مدیر بازرگانی شرکت صنایع لاستیکی سهند با بیان اینکه شرکت‌های فولادی و معدنی بزرگ از بزرگ‌ترین مشتریان شرکت سهند به شمار می‌روند، گفت: این شرکت‌ها اغلب مشتری تسمه‌نقاله‌های فونیکس آلمان بودند اما در دوران تحریم به شرکت سهند اعتماد کردند و بنا بررسی‌ها بالای ۹۰درصدی از محصولات وجود دارد. وی در ادامه این گفت‌وگو در خصوص طرح در دست اجرای شرکت یادآور شد: برای نخستین بار در کشور این شرکت طرح تولید تسمه ‌نقاله سیمی را در دست اقدام دارد که در مرحله نهایی شدن قرارداد دستگاه پرس است. وی بر این باور است که با راه‌اندازی طرح استیل کورد یا تسمه‌نقاله سیمی حجم تولیدات شرکت به دو برابر ارتقا می‌یابد. مدیر بازرگانی شرکت صنایع لاستیکی سهند به مصارف تسمه‌نقاله سیمی اشاره کرد و گفت: این نوع از تسمه‌نقاله‌ها به دلیل بالا رفتن استحکام و مقاومت آنها برای مسافت‌های طولانی مورداستفاده قرار می‌گیرند. وی در پاسخ به این پرسش که برای تهیه مواد اولیه تولید آیا با مشکلاتی مواجه هستید، خاطرنشان کرد: در این بحث مشکلی نداریم، ولی در گلوگاه واردات منجید مشکلاتی به چشم می‌خورد که به ‌مرور این مساله نیز رو به بهبود است، وی افزود: با همکاری شرکت‌های هم‌گروه برنامه‌ریزی‌ شده تا این کالا را در داخل کشور به تولید برسانند. مدیر بازرگانی شرکت صنایع لاستیکی سهند درباره حضور رقبا در بازار یادآور شد: انتظار ما این است که با استانداردی که با تولید داخل برخورد می‌شود با واردات نیز همان‌گونه رفتار شود. این مدیر باسابقه خاطرنشان کرد: بحث تامین ارز و بوروکراسی‌های گمرک است؛ درحالی‌که کالای مشابه کالای سهند به‌راحتی وارد می‌شود و هیچ نظارتی بر بداظهاری واردکنندگان نیست، شرایط رقابت در بازار را نامتعادل کرده است. خیابان‌های سعدی و قزوین پر از مغازه تسمه‌نقاله فروشی است و با مراجعه به آنجا کالاهای چین و ترکیه‌ای که وارد کشور شده‌اند به‌وفور یافت می‌شوند که قطعا هیچ استانداردی را پوشش نمی‌دهند و صرفا باعث اتلاف منابع داخلی شده‌اند. یعقوبی با اشاره به اینکه محصولات این شرکت بر اساس جداول استاندارد تولید می‌شوند، ادامه داد: همان تسمه‌ای که در آلمان تولید می‌شود البته باکمی اختلاف آن‌هم به لحاظ ظاهری در این شرکت تولید می‌شود؛ این در حالی است که به لحاظ کیفی تفاوت آن‌چنانی نداریم و در حال ارتقای کیفیت نیز هستیم.

 اما می‌توان ادعا کرد در حوزه کیفیت به‌مراتب از تسمه‌های چینی و ترکیه‌ای از کیفیت خیلی بالاتری برخورداریم. شاید حداقل دو برابر کیفیت ما بهتر از آنها است، اما اختلاف قیمت نهایت ۳۰ درصدی با آنها داریم چون آنها از مواد درجه دو و بی‌کیفیت در تولیدات خود استفاده می‌کنند. مدیر بازرگانی شرکت صنایع لاستیکی سهند در نهایت گفت: امید است در سال آتی شاهد رشد و ارتقای تولیدات مجموعه باشیم و در دو سال آتی بتوانیم تولید چند برابری و صادرات به کشورهای همسایه را نیز تجربه کنیم که قطعا تحقق این امر با توجه به عملکرد دو سال گذشته این مجموعه امکان‌پذیر خواهد بود.

اشتراک گذاری

نوشته های بیشتر>>